Extra nieuwsbericht maart 2020

Covid-19 virus

Hieronder staan handige links voor huisartsen (in achterstandswijken) om de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus in begrijpelijke of een andere taal uit te leggen.

In onderstaande links treft u informatie aan (o.a. een filmpje) waarin de tips van het RIVM in begrijpelijke taal worden uitgelegd:

https://www.lezenenschrijven.nl/nieuws/corona-in-begrijpelijke-taal/ en

https://cedris.nl/nieuws/zo-communiceer-je-begrijpelijk-en-laagdrempelig-over-corona/.

Ook op de site van Pharos kunt u de nodige informatie terugvinden, o.a. een poster (ook in Engels, Turks, Arabisch en Tigrinya). Op deze poster staat welke hygiĆ«nische maatregelen mensen zelf kunnen nemen om te voorkomen dat zij het virus krijgen of verspreiden, zoals bijvoorbeeld de handen wassen. U kunt de poster zelf printen en ophangen. Er is ook een mobielvriendelijke versie en diverse vertalingen hiervan beschikbaar op https://www.pharos.nl/kennisbank/begrijpelijke-informatie-corona-virus-poster/.

In onderstaande link treft u tevens patiĆ«ntinformatie in 19 talen aan met betrekking tot het coronavirus: https://www.openrotterdam.nl/informatie-over-covid-19-in-verschillendetalen/content/item?1155606.

Praktijkbezoeken door AFA

Regelmatig bezoeken wij praktijken om de werkwijze en mogelijkheden van AFA in een persoonlijk gesprek duidelijk en inzichtelijk te maken. U zult begrijpen dat wij, vanwege het coronavirus, alle reeds geplande praktijkbezoeken hebben geannuleerd. Medio juni zullen wij met deze praktijken contact opnemen om de bezoeken opnieuw te plannen. Mocht u tegen die tijd zelf ook een bezoek willen plannen, dan kan dit uiteraard. Laat dit dan per e-mail aan ons weten. Wij zullen alsdan contact met u opnemen om de afspraak in te plannen.

Aanvragen projecten/trainingen

Aanvragen voor projecten en/of trainingen zien wij graag tegemoet. Voor de volledigheid hebben wij het aanvraagformulier vergoedingen AFA bijgevoegd.

Zie voor meer informatie ook onze website: www.afa-arnhem.nl.

Nieuws en Agenda