GO! gezond onderweg

In december 2021 is een wetenschappelijk artikel geplaatst in Elsevier EClinicalMedicine, over het GO! Traject.

GO! zorgt ervoor dat kinderen vanuit hun eigen kracht gezonde keuzes kunnen maken – een leven lang. Hiermee creëert GO! wijken met gelukkige en gezonde kinderen.

Hoe gaat GO! te werk?
GO! start in de directe leefomgeving van het kind en gezin en zorgt voor de verbinding tussen zorgprofessionals en sociale partners, waarin de kindergezondheidscoach het kind met obesitas en zijn/haar gezin coacht naar een gezonde leefstijl.

GO! staat voor betrokkenheid bij kind en gezin in hun eigen omgeving, waarbij de hulpvraag voorop staat. Door het slaan van bruggen tussen zorg en hulpverleners en het meenemen van de omgeving creëert GO! gedeelde verantwoordelijkheid in de wijk en ondersteunt daarmee kind en gezin om vanuit hun eigen kracht de gezonde keuzes te (gaan) maken.

Arnhems Fonds Achterstandswijken heeft een rol gespeeld in de totstandkoming van GO!. 

Uitgebreidere informatie over GO! gezond onderweg is te vinden op https://go-nl.nl/.

Het gehele wetenschappelijke artikel vindt u hier.

Nieuws en Agenda