Gratis scholingen Demedicaliseren bij Diabetes type 2

Gratis scholingen Demedicaliseren bij Diabetes type 2

28 juni & 8 juli, 19.30 – 21.00 uur

Vereniging Arts en Leefstijl, Voeding Leeft en Fonds Achterstandswijken Arnhem, Den Haag en Rotterdam bieden geaccrediteerde scholingen in de vorm van webinars aan rond het thema “Diabetes en Leefstijl”. De scholingen zijn bedoeld voor huisartsen en POH’s.

Een gezonde leefstijl is juist nu belangrijk om te zorgen voor fysieke en mentale weerbaarheid, het verbeteren van chronische ziektebeelden en daarmee de kwaliteit van leven. Leefstijl loont, voor patiënt en zorgprofessional. Maar hoe breng je leefstijl in de praktijkkamer?

In een reeks van 2 scholingen leer je wat leefstijl kan doen bij chronische ziekten, in het bijzonder bij diabetes mellitus type 2 en leer je hoe je medicatie kunt afbouwen bij diabetes mellitus type 2. De scholingen staan gepland voor maandagavond 28 juni en donderdagavond 8 juli van 19.30 – 21.00 uur.

De scholingen zijn virtueel, duren 11⁄2 uur, zijn deels interactief en worden voor 2 punten geaccrediteerd (doelgroep: artsen en praktijkondersteuners (KNMG/ABAN, NVvPO).

Voor huisartsen in achterstandsgebieden is deze scholing gratis.
 

28 juni 19.30 – 21.00 uur: Demedicalisatie – Deel 1 (theorie)
De inhoud van de handleiding ‘Demedicalisatie bij diabetes mellitus type 2’ is het onderwerp van deze scholing. Hoe gebruik je leefstijl adviezen en wat werkt wel en niet bij patiënten met diabetes en pre-diabetes? Hoe bereik je veilige medicatie afbouw en opties voor verdere steun voor patiënten zoals Keer Diabetes2 Om.

Wat verder aan bod komt:

·        Wat een koolhydraatbeperkte interventie inhoudt;

·        Welke in- en exclusiecriteria belangrijk zijn;

·        Welke voorwaarden essentieel zijn voor de start van deze interventie bij de diabetes mellitus type 2 patiënt;

·        Wat het stappenplan voor de afbouw van medicatie bij diabetes mellitus type 2 inhoudt.

Spreker: Jan Willem Wennemars, huisarts en ambassadeur Vereniging Arts en Leefstijl

Ga voor meer informatie en inschrijven naar: https://www.artsenleefstijl.nl/show/plan/3687614711117362019/demedicalisatie-bij-diabetes-type-2-deel-1

Code voor gratis deelname: B375825F84

8 juli 19.30 – 21.00 uur:  demedicalisatie – deel 2 (casuïstiek)
Deze scholing is deel 2 van de nascholing ‘Demedicalisatie’ en staat in het teken van de praktische verdieping en het oefenen met casuïstiek. Je past de opgedane kennis toe met behulp van patiënten casussen, die met elkaar worden besproken. Els van Beek, POH Praktijk Mozaïek Rotterdam, licht toe hoe zij in een achterstandswijk patiënten begeleidt.

Let op: deze scholing kan uitsluitend gevolgd worden wanneer er is deelgenomen aan ‘Demedicalisatie – deel 1’.

Spreker: Jan Willem Wennemars, huisarts en ambassadeur Vereniging Arts en Leefstijl en Els van Beek, praktijkondersteuner somatiek in praktijk Mozaïek in Rotterdam-Zuid.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar: https://www.artsenleefstijl.nl/show/plan/3687614745479721827/demedicalisatie-diabetes-type-2-deel-2

Code voor gratis deelname: 697DE5125D

Om zelf te ervaren wat voeding met je doet, kun je deelnemen aan het 10daags Eetexperiment van Voeding Leeft voor een speciale prijs van €35,-. Wil je hier gebruik van maken? Vink dan op het inschrijfformulier aan dat je ermee akkoord gaat dat je contactgegevens worden gedeeld met Voeding Leeft. 

Over Vereniging Arts en Leefstijl en Voeding Leeft

Vereniging Arts en Leefstijl ziet leefstijlgeneeskunde als fundament voor zowel preventie als de behandeling van diverse chronische aandoeningen. We zetten ons in om leefstijlgeneeskunde samen met zorgprofessionals, patiënten, de overheid en zorgverzekeraars te implementeren.

Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert samen met wetenschappers, artsen en andere professionals leefstijlprogramma’s voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren. Want als je weet wat je echt voedt, vind je het beste voor je lijf en leven.

Met leefstijlgeneeskunde krijgt de patiënt meer regie over zijn eigen gezondheid, verbetert zijn vitaliteit en neemt het gebruik van medicatie af. Samen zorgen we voor het terugdringen van de ziektelast. Daarom willen wij dat ‘leefstijl als medicijn’ binnen 10 jaar volledig is geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat patiënten een bewuste keuze kunnen maken tussen medicijnen of een gezonde leefstijl. Aan de slag gaan met leefstijlgeneeskunde maakt je werk leuker! Meer info vind je op www.artsenleefstijl.nl en www.voedingleeft.nl.

Nieuws en Agenda