Griepprikuitnodiging in begrijpelijke taal

In het najaar krijgt een grote groep mensen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. Maar niet alle mensen begrijpen wat er in die uitnodiging staat. Hoe houdt u rekening met laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden?

Pharos heeft met huisartspraktijk Admiraalsplein in Dordrecht hun uitnodiging in begrijpelijke taal herschreven en vervolgens met de Taalambassadeurs van Stichting ABC getest. Met deze voorbeeldbrief kunnen ook andere praktijken aan de slag met begrijpelijke informatie voor patiƫnten.

Indien u voor uw praktijk ook gebruik wilt maken van een begrijpelijke griepprikuitnodiging, download dan hier de voorbeeldbrief.

Meer informatie, waaronder tips voor het hertalen van de brief, zijn te vinden via deze link: https://www.pharos.nl/nieuws/nieuw-een-voorbeeld-van-een-begrijpelijke-griepprikuitnodiging-en-tips-om-hem-zelf-te-schrijven/

Nieuws en Agenda