NIEUW: Vergoeding project ‘Meer Tijd voor de Patiënt’

AFA biedt aan geïnteresseerde huisartspraktijken in achterstandswijken (die werkzaam zijn in de geïdentificeerde postcodegebieden van AFA) een eenmalige vergoeding aan van € 3.000 voor het project ‘Meer Tijd Voor de Patiënt’ van Onze Huisartsen. 

Per huisartspraktijk kan er eenmalig een maximale vergoeding van € 3.000 worden ingediend voor dit project. Deze eenmalige vergoeding is voor de tijdsinvestering van alle medewerkers van de huisartspraktijk voor het project, zoals voor het maken van een praktijkplan, de nul- en effectmeting en het implementeren van het plan. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding heeft AFA een praktijkplan waarin uitgeschreven staat hoe het project ‘Meer Tijd Voor de Patiënt’ invulling krijgt in de betreffende praktijk. Een verplicht onderdeel hiervan is een planning van de uitvoering van de interventies. 

Door middel van dit traject kunnen praktijkprocessen worden geoptimaliseerd, de kwaliteit van de praktijkvoering wordt bevorderd, werkplezier behouden & geoptimaliseerd en er is meer tijd voor de patiënt. Dit heeft vele voordelen voor de praktijkmedewerkers en voor de praktijkpopulatie van huisartspraktijken in achterstandswijken. 

Meer informatie over dit traject gaat via Michel Saras van Onze Huisartsen: msaras@onzehuisartsen.nl 

Nieuws en Agenda