Nieuwsbericht: Kijksluiter

Bied uw patiënten begrijpelijke informatie over geneesmiddelen in verschillende talen!

Ongeveer 1 op de 10 Nederlanders is laaggeletterd en 3 op de 10 Nederlanders hebben onvoldoende cognitieve vaardigheden om gezondheidsinformatie te begrijpen en toe te passen. Stichting KIJKsluiter maakt medische informatie begrijpelijk voor alle Nederlanders. KIJKsluiter is een bibliotheek van ongeveer 8.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. KIJKsluiter is beschikbaar in verschillende talen, namelijk Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

KIJKsluiter kan worden aangeboden via verschillende applicaties. In alle gevallen bekijkt de patiënt KIJKsluiter in een omgeving die specifiek is gemaakt voor de betreffende apotheek of huisartsenpraktijk. Deze omgeving kan worden bereikt via de website www.kijksluiter.nl, de KIJKsluiter mobiele app, de KIJKsluiter Selectie en Distributie Applicatie (SDA) en verschillende koppelingen met andere applicaties. Het college ter beoordeling van geneesmiddelen (CBG) ondersteunt namens het ministerie van VWS de beschikbaarheid en kwaliteit van KIJKsluiter.

KIJKsluiter kan een belangrijke rol spelen bij zorg of afstand ten tijde van Covid-19.

Naast de KIJKsluiter video’s kan via de KIJKsluiter applicaties ook andere informatie en diensten worden aangeboden die zorg op afstand ondersteunen, zoals KIJKgesprek en KIJKbericht.

Kijk voor meer informatie over alle mogelijkheden op www.stichtingkijksluiter.nl. Of neem contact met hen op via info@stichtingkijksluiter.nl of telefonisch: 085 – 782 7305.

De abonnementskosten van KIJKsluiter worden het eerste jaar volledig vergoed door AFA en het tweede jaar voor 50%. Het derde jaar zijn de kosten weer voor eigen rekening.

Nieuws en Agenda