Onderzoek ‘Cultuur en gender in de spreekkamer’ (OPROEP)

Huisartsen in Nederland krijgen soms te maken met ‘schadelijke culturele praktijken’ zoals vrouwenbesnijdenis, eer-gerelateerd (huiselijk) geweld en maagdelijkheidsverklaringen. In het kader van onderzoek naar ‘cultuur en gender in de spreekkamer’, uitgaande van de afdeling Sociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, zijn dr. Saartje Tack en prof. dr. Sawitri Saharso op zoek naar huisartsen die willen deelnemen aan een enquête of een interview. Zo hopen zij meer te weten te komen over de perspectieven en dilemma’s van huisartsen rondom deze problematiek en gezondheidsklachten gerelateerd aan culturele invloeden en opvattingen over gender. Meer informatie: Enquete en interview cultuur en gender in de spreekkamer.

De enquête is in te vullen op: https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_38zjInkS0TC9WoS. Om deel te nemen aan een interview en voor verdere informatie kunt u contact opnemen met dr. Saartje Tack via s.e.j.saartje.tack@vu.nl.    

Nieuws en Agenda