Onderzoek vanuit Arts & Leefstijl

Mijn naam is Marit van Silfhout en momenteel loop ik stage bij Arts & Leefstijl ter afronding van de master Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit. Voor mijn stage ga ik onderzoek doen naar sociaaleconomische gezondheidsverschillen (SEGV): De visie op gezondheid en leefstijl vanuit laag sociaaleconomische buurten.  

Het plan is om onderzoek te doen in onder andere Arnhem en dan bijvoorbeeld 1 dag onder de populatie interviews doen (patiĆ«nten van de huisarts) en 1 dag bij een huisartsenpraktijk om ook de huisartsen en praktijkondersteuners in die (achterstand)wijken te betrekken m.b.v. interviews.  

De drie (hoofd)onderwerpen die aan bod komen zijn: 

1) De attitude ten opzichte van gezondheid en leefstijl onder de lage SEP-populatie
2) Bereik van de huidige gezondheidsinterventies bij de lage SEP-populatie
3) Wat betekent deze kennis over de attitude en de mate van bereik van gezondheidsinterventies onder lage SEP- populatie voor de huisartsen en praktijkondersteuners. 

Ik zou graag in contact komen met de betrokken huisartsen om afspraken te plannen etc. Voor meer informatie ben ik te bereiken via mvansilfhout@artsenleefstijl.nl. Mijn doel is om in december mijn onderzoek af te ronden; resultaten kunnen tegen die tijd gedeeld worden met belangstellenden.

Nieuws en Agenda