Scholing Zeg Nee tegen Agressie

Helaas worden zorgverleners, waaronder assistenten, huisartsen en praktijkondersteuners, steeds vaker geconfronteerd met agressie-incidenten. Deze voorvallen hebben niet alleen een negatieve invloed op het welzijn van de zorgverleners, maar kunnen ook leiden tot verminderde motivatie, stress en zelfs fysieke verwondingen, wat uiteindelijk kan resulteren in ziekteverzuim.

De praktische scholing “Zeg Nee tegen Agressie” is ontwikkeld ter ondersteuning en is geaccrediteerd voor huisartsen, praktijkondersteuners en assistenten. De scholing wordt gewaardeerd met een score van 8++.

Enkele reacties van deelnemers zijn:

  • Waardering voor de praktijkvoorbeelden en oefeningen.
  • Positieve ervaring met het aanleren van vaardigheden om tijdig te begrenzen.
  • Waardering voor effectieve interventies om de emoties van patiĆ«nten om te buigen en de-escalerend op te treden.
  • Bruikbare tools en werkvormen.

U kunt de gedragsmatrix en het agressie protocol downloaden op de website http://www.zegneetegenagressie.nl.

De kosten van deze scholing worden vergoed door Arnhems Fonds Achterstandswijken.

Nieuws en Agenda