Onderzoek gesprekstool ‘Een Ander Gesprek’: huisartspraktijken gezocht!

Wij zijn op zoek naar huisartsenpraktijken die de gesprekstool Een Ander Gesprek inzetten, de gesprekstool niet inzetten of huisartsenpraktijken die de tool willen inzetten. Wat helpt en wat helpt niet? Wat zijn redenen om de tool wel of niet in te zetten? Hoe ervaart de patiënt de inzet van de tool?

De vraag achter de vraag van de patiënt in de huisartsenpraktijk

Sommige patiënten praten niet zo makkelijk en andere weer te makkelijk waardoor niet duidelijk wordt wat hun vraag nu is.

De gesprekstool Een Ander Gesprek kan erg behulpzaam zijn om verheldering over de vraag achter de vraag te krijgen en patiënten te helpen om te praten.

Gesprekstool Een Ander Gesprek

Een tool om Positieve Gezondheid eenvoudig bespreekbaar te maken.
Voor meer informatie: 
www.eenandergesprek.nl

Een tool die onder andere goed in te zetten is in de huisartsenpraktijk om tot een ander gesprek te komen, zo zegt ook Miriam van Koningsbruggen (POH GGZ): ‘Na 3 consulten kwamen we tot de conclusie dat we in een cirkeltje bleven draaien. Dit veranderde toen ik de gesprekstool Een Ander Gesprek inzette. Daardoor kwam naar voren wat er werkelijk aan de hand was. Van hieruit konden we verder.’

Dit onderzoek bestaat uit drie fases.
Voor de eerste fase (feb & mrt) vragen wij aan huisartsenpraktijken om max. 10 minuten vrij te maken de bijbehorende vragenlijst in te vullen (ook als de gesprekstool NIET ingezet wordt). Voor de tweede fase (mrt & april) vragen wij aan respondenten of zij deel willen nemen aan een online interactief groepsinterview.
Voor de derde fase vragen wij patiënten (mei) die met de tool gewerkt hebben wat hun ervaringen zijn.

Uiteindelijk leveren wij de resultaten op in een makkelijk leesbaar en visueel document wat verspreid wordt onder huisartsenpraktijken en hun patiënten.

Doet u mee?
Alle huisartsenpraktijken in geheel Nederland kunnen deelnemen aan de eerste fase door op deze link te klikken. U komt dan in een online vragenformulier. Het kost u max. 10 minuten van uw tijd. Als u mee doet en uw adres achterlaat, ontvangt u een blik onderzetters over Positieve Gezondheid . 

Meer lezen: https://www.zorgbelanginclusief.nl/actueel/nieuws/onderzoek-een-ander-gesprek-een-handige-tool-in-de-huisartsenpraktijk/

Nieuws en Agenda
Een ander gesprek