Een Ander Gesprek

Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk

Een Ander Gesprek
Een tool om op een andere manier in gesprek te gaan over Positieve Gezondheid. Het is vooral bedoeld voor bewustwording en verdieping.

Bekijk hier het filmpje:

Lees hier ook het nieuwsbericht voor meer informatie.

Miriam van Koningsbruggen en Linda Pothaar geven toelichting over deze gesprekstool en de toepassingen voor de huisartsenpraktijk.

Miriam is POH – GGZ bij Huisartsenpraktijk Dovenetel Arnhem – Zuid.
Linda Pothaar is POH – GGZ bij Gezondheidscentrum Onder de Linden in Arnhem.

Miriam en Linda hebben deze gesprekstool uitgebreid getest en op basis van deze praktijkervaringen is deze gesprekstool doorontwikkeld, met als doel om op een andere manier in gesprek te gaan over Positieve Gezondheid.

Onderdelen Een Ander Gesprek

Voor deze gesprekstool gebruik je de volgende onderdelen uit het spelblik Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid.

Themaborden, themakaart, plaatjes, opdrachtkaarten, praatvragen en het actieblokje.

Tafelflip

Er is een bijbehorende Tafelflip ontwikkeld, met instructies en tips, om op tafel te zetten in de spreekkamer en om samen met de patiënt in gesprek te gaan.

Inhoud van deze Tafelflip:

  • Informatie over Positieve Gezondheid
  • Instructies voor het voeren van Een Ander Gesprek
  • Tips voor een open gesprek
  • Informatie over het stellen van oplossingsgerichte vragen

Lees meer op www.eenandergesprek.nl 

Interesse in de tool en de tafelflip?

Voor elke huisartspraktijk in de regio Arnhem die gebruik mag maken van de mogelijkheden van AFA is er een spelblik Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid en een tafelflip beschikbaar.

Heeft de praktijk deze set nog niet, mail dan naar info@afa-arnhem.nl, dan zorgen wij dat deze op de praktijk terecht komt.

Mede mogelijk gemaakt door:

Deze gesprekstool, het filmpje én de Tafelflip is mogelijk gemaakt door AFA in samenwerking met Zorgbelang Inclusief en De Bagagedrager.

Kennisplatform
Een ander gesprek