Arnhems Fonds Achterstandswijken

Landelijk nieuws van de achterstandsfondsen

Wilt u op de hoogte zijn van het laatste nieuws van de achterstandsfondsen in Nederland? Lees dan hier Nieuwsbrief 29 van de Achterstandsfondsen.

Op 2 februari 2017 kwamen huisartsen uit achterstandswijken, huisartsenkoepels, overheid en zorgverzekeraars samen in de Rotterdamse Arminius kerk voor de bijeenkomst ‘Zorg om Zorg in Nederland. Gezondheidsverschillen nemen toe. Hoe ziet de toekomst van de huisartsenzorg in probleemwijken eruit?’
Aanleiding voor de bijeenkomst is de overbelaste huisartsenzorg in wijken met een hoog percentage inwoners met slechte gezondheid en beperkte gezondheidsvaardigheden. Een kort verslag van deze bijeenkomst is hier te lezen.

Op 12 oktober 2017 was de tweede editie van Zorg om zorg in Nederland. Daar is met huisartsen, koepels, overheid, gemeenten en zorgverzekeraars de stand van zaken besproken en bekeken welke acties nodig zijn om gelijke zorg voor alle burgers te realiseren en gezondheidsverschillen te verkleinen. Zie het nieuwsbericht van deze bijeenkomst. Meer informatie is te vinden op de site van de achterstandsfondsen.

 

Malburgen-immerloo (2).jpg