Tolkentelefoon

Alle huisartspraktijken, gevestigd in de regio Arnhem ( gemeenten; Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar), kunnen kosteloos een telefonische tolk inzetten via Global Talk. Als bij het aanvragen van de tolkentelefoon bij Global Talk de klantcode van AFA wordt doorgegeven, gaat de rekening van Global Talk rechtstreeks naar AFA. 

Hiermee heeft u binnen enkele seconden en met 1 telefoontje telefonisch contact met een professionele tolk. U kunt ad-hoc een tolk raadplegen, maar u kunt ook een afspraak hiervoor maken.

Hieronder volgt in het kort de procedure voor het aanvragen van een ad-hoc telefonische tolkdienst. Voor het aanvragen van een gereserveerde telefonische tolk of een (ad-hoc) conference call.

 • Bel met Global Talk, telefoonnummer: 088 – 255 52 22
 • Toets de klantcode 136477 (met #) in
 • Meld het COA-zorgnummer als de patiĆ«nt een asielzoeker is en toets vervolgens 1. U wordt doorverbonden naar Acolad en COA vergoedt deze tolkdienst!
 • In alle andere gevallen:

            –  geef de gewenste taal door en eventueel voorkeur voor een tolk m/v

            –  geef voorletters en achternaam van de huisarts (of andere aanvrager vanuit de huisartspraktijk) door, alsmede de postcode en

               huisnummer van de praktijk

 • Global Talk verbindt u door met de gewenste tolk (doorgaans binnen 2 minuten)!

Een alternatieve route is:

 • Bel met Global Talk, telefoonnummer: 088 – 255 52 22 en toets 1
 • Geef de relatiecode van het Arnhems Fonds Achterstandswijken door, te weten: AFARNHEM.

Voor vragen over de vergoeding van de tolkentelefoon of over AFA, neem contact op via: info@afa-arnhem.nl of via telefoonnummer: 055-5058610.

Zie voor meer informatie het Schema vergoeding tolkentelefoon en het volledige protocol.