https://afa-arnhem.nl
Arnhems Fonds Achterstandswijken

Regio AFA

AFA ondersteunt huisartspraktijken in achterstandswijken van Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Westervoort en Zevenaar.

Het fonds ontvangt zijn gelden door afdrachten van de zorgverzekeraars. De hoogte van die afdracht wordt bepaald door het aantal verzekerden in de achterstandsgebieden in die stad. Wat een achterstandsgebied is, wordt elke vier jaar door LHV en ZN vastgesteld op basis van een herijkingsonderzoek door het NIVEL. De laatste herijking is in 2019 ingegaan.

Achterstandsproblematiek komt voor in bredere gebieden dan de landelijk vastgestelde postcodegebieden. Daarom heeft destijds de paritaire commissie AFA besloten dat huisartsen werkzaam in de wijken, die de gemeente Arnhem heeft geïdentificeerd als (potentiële) achterstandswijken, gebruik kunnen maken van het fonds.

Kennisplatform

Wilt u meer informatie over de thema’s waar AFA zich mee bezig houdt? Ga naar het kennisplatform voor meer informatie over o.a. tolkentelefoon, laaggeletterdheid, gezondheidsvaardigheden en vertaalde patiëntenfolders.

Nieuws