Arnhems Fonds Achterstandswijken

Verwijswijzer

Website: www.verwijswijzer.nl/arnhem/

De verwijswijzer is een website voor patiënten, huisartsen en medewerkers van huisartspraktijken in de gemeente Arnhem met uitleg over juridische regels rond verklaringen en keuringen.

Veel mensen komen onterecht bij de (eigen) huisarts met vragen naar bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring of een aanvraag van een hulpmiddel. De (eigen) huisarts kan of mag in veel gevallen niet aan de vragen beantwoorden. De verwijswijzer geeft informatie over waar de patiënt wel terecht kan.

Aanvragen van de inlogcode en het bijbehorende wachtwoord voor de huisartenportaal kan via info@afa-arnhem.nl.

De website is ontwikkeld en vormgegeven door Leer Zelf Online, een stichting die gespecialiseerd is in e-learning voor kwetsbare groepen. Leer Zelf Online heeft de oude versie van de verwijswijzer hertaald naar B1-niveau, een voorleesfunctie toegevoegd en een heldere en simpele layout ontworpen.

Kennisplatform

Wilt u meer informatie over de thema’s waar AFA zich mee bezig houdt? Ga naar het kennisplatform op deze pagina treft u allerlei informatie aan omtrent het Coronavirus (COVID-19), handige websites en vertaalde zelfzorgfolders voor patiënten. 

Nieuws