Taal maakt gezond!

Herkennen en signaleren van patiënten met lage taalvaardigheden
In oktober vond de scholing Zorg op Maat plaats. Dit keer stond de patiënt met verminderde gezondheidsvaardigheden centraal. Aan deze scholing deden POH’s van diverse huisartspraktijken mee. Onder leiding van Pharos werd er geoefend hoe het gesprek met een patiënt aan te gaan. Ook werd er gekeken welke eenvoudige materialen er beschikbaar zijn om mensen beter te informeren over een eventuele ziekte of behandeling. Hierbij de presentaties van de scholing: 2022.10.11 Velp en Samenwerking met het Taalhuis 11 oktober. Deze scholing werd mede mogelijk gemaakt door Onze Huisartsen en Arnhems Fonds Achterstandswijken.

Help mijn patiënte is laaggeletterd en nu?
Naast inhoudelijke uitwisseling was er ook aandacht voor regionale doorverwijzing en samenwerking. In Midden Gelderland zijn namelijk 4 Taalhuizen actie; Taalhuis de LiemersVeluwezoomOverbetuwe/Lingewaard en Taalhuis Arnhem. Voor meer informatie treft u hierbij de flyers aan van de diverse taalhuizen: Flyer Liemers TaalhuisFlyer Taalhuis Veluwezoom RhedenFlyer Taalhuis RenkumFlyer Taalnetwerk Overbetuwe Lingewaard en Flyer Taalhuis Arnhem.

Een Taalhuis helpt iedereen die moeite heeft met de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden. Dit geldt zowel voor mensen die anderstalig zijn, of geboren en getogen in Nederland. Bij het Taalhuis heeft men een goed overzicht van al het educatie aanbod in de stad of regio.

De Taalhuizen werken ook outreachend. Wilt u graag met uw lokale Taalhuis afstemmen hoe u meer in kunt zetten op laaggeletterdheid in uw praktijk neem dan contact op met het Taalhuis in uw regio voor een gesprek.

Nieuws en Agenda