Geslaagde AFA-markt op 23 maart 2023

Het Arnhems Fonds Achterstandswijken voor Arnhem en omstreken heeft op 23 maart jl. een regionale markt georganiseerd voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkmanagers en doktersassistenten. Deze AFA-markt is goed bezocht.
Het doel was informatie geven over alle mogelijkheden van AFA en de deelnemers inspireren.
Een aantal eerste reacties:
‘Bedankt voor de leuke, interessante en goed georganiseerde AFA-markt’
‘Ik ben onder de indruk van wat AFA allemaal aanbiedt’
‘Dat uurgesprek ga ik in ieder geval direct inzetten. Ik hoorde net al van mijn collega’s dat ze dit al inzetten en declareren bij AFA en hier erg tevreden over zijn’
‘Super zinnige, goed georganiseerde AFA-markt’

De middag begon met een ontvangst met soep en broodjes. Daarna stond het plenaire gedeelte gepland die bestond uit diverse lezingen, o.a. over de subsidiemogelijkheden van AFA en de samenwerking met Onze Huisartsen. Hierbij werd de samenwerking met de Academie van Onze Huisartsen, het project meer tijd voor de patiënt en de mogelijke samenwerking met de huisartsenpost nader toegelicht.
Ook het project benzoreductie bij patiënten stond op het programma. Aan dit project hebben 8 praktijken vanuit de regio mee gedaan. De bruikbare uitkomsten en tools zijn besproken en zijn hier terug te vinden.

Vervolgens werd het spel/de speciaal ontwikkelde tool Alles op Tafel? Spelen met positieve gezondheid en de bijbehorende tafelflip gelanceerd voor de huisartspraktijk. Dit gebeurde aan de hand van een filmpje en een presentatie. Wilt u hier meer over lezen en het filmpje terugzien, check dan: AFA – Een Ander Gesprek (afa-arnhem.nl).

Eerste reacties op de tool en filmpje:
‘Huisarts: ik weet nu al een patiënt waar ik deze tool voor ga inzetten’
‘Doktersassistent: dit is ook iets voor ons! De patiënt die zooo vaak belt….’
‘Ongelofelijk; het gaat zo echt snel over dingen die nu in mijn leven spelen en het gaat zo makkelijk’
‘Zou heel mooi zijn voor de POH Somatiek, zij zijn vaak gewend volgens protocol vragen te stellen. Dit zal zeker tot een ander gesprek leiden’

Voor het tweede gedeelte van de markt begaven de deelnemers zich naar een andere ruimte waar diverse kraampjes stonden.

Afbeelding 2 nieuwsbericht markt

Bij elk kraampje werd een onderwerp uitgelicht, o.a. de-escalatie training, Lean Management, Meer tijd voor de patiënt, praktijkcheck laaggeletterdheid, mogelijkheden Taalhuis en uurgesprek, MDO en sociaal domein.
Tot slot hebben we de markt met een netwerkborrel afgesloten. Al met al een geslaagde avond met een goede opkomst en leuke eerste reacties!

De uitkomsten van de evaluatie van deze AFA-markt volgen in onze volgende nieuwsbrief.

Niet aanwezig geweest en wel interesse in het spel/de tool Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid?

Tijdens de markt werd per praktijk het spel/ de tool Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid en de tafelflip, met instructies en tips, uitgedeeld.
Was uw praktijk niet aanwezig, maar bent u wel geïnteresseerd in deze tool? Neem dan contact met ons op via: info@afa-arnhem.nl 
Dan zorgen we dat het spel Alles op Tafel? Spelen met Positieve Gezondheid met bijbehorende tafelflip bij uw praktijk terechtkomt.

Nieuws en Agenda